Hoe werkt zoekmachine optimalisatie precies?

Er zijn verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw website bovenaan in de zoekmachine van Google eindigt. Al deze manieren samen worden zoekmachine optimalisatie genoemd. Het is een hele andere marketing strategie dan bijvoorbeeld social media marketing, waarbij je je heel erg richt op je doelgroep. Zoekmachine optimalisatie richt zich op het schrijven van de juiste teksten, gebruiken van de juiste zoekwoorden en het creëren van veel backlinks naar jouw website. Als gevolg van al deze aspecten samen eindigt jouw site hoog in google, en dat zorgt er uiteraard voor dat je meer bezoekers, en dus klanten krijgt. Het is een methode die niet voor niets heel populair is, want hoog eindigen in de zoekresultaten wil natuurlijk iedere ondernemer. Waarom? Heel simpel! Hoe meer bezoekers je naar je site trekt, hoe meer je zult verkopen. Maar als je al deze trucjes toepast trek je niet alleen meer bezoekers naar je site, maar ook de juiste. Het zijn bezoekers die namelijk heel gericht zoeken op de zoekwoorden die jij in je teksten op je site hebt gebruikt. En als je die zoekwoorden ook nog eens laat verwerken in linkbuilding teksten op andere websites krijgt je ranking op google een nog grotere boost!

 

Linkbuilding is slimme zoekmachine optimalisatie

Eén manier op aan zoekmachine optimalisatie te doen is linkbuilding. Dit is het plaatsen van korte, algemene artikelen over je product of dienst, met een bepaald zoekwoord erin verwerkt. Door achter dit zoekwoord een link naar jouw website te plaatsen gaat google deze twee aan elkaar linken. Wanneer iemand dan op dat zoekwoord zoekt zal google eerder jouw website naar boven laten komen in de zoekresultaten. Hoe meer do-follow links er over het gehele internet uitstaan naar jouw website, hoe hoger jouw ranking zal zijn in de zoekresultaten, en dus hoe meer bezoekers je naar je website zult trekken die op die zoekwoorden zochten en dus heel concreet in jouw product of dienst geïnteresseerd zijn.

 

Je linkbuilding kun je beter uitbesteden

Het is relatief makkelijk om aan zoekmachine optimalisatie te doen op je eigen website. Je kunt de juiste zoekwoorden in de teksten gebruiken en voornamelijk in de kopjes verwerken. Overigens kun je het schrijven van deze zogeheten SEO teksten ook uitbesteden aan een professional. Maar linkbuilding uitbesteden is eigenlijk nog veel slimmer. Het is namelijk ontzettend moeilijk om zelf te zorgen voor al die artikelen op verschillende websites. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in online marketing beheren vaak ontzettend veel sites waar ze dergelijke artikelen op kunnen plaatsen met linkjes naar jouw website. Ze kunnen deze artikelen dus niet alleen voor je schrijven, maar er ook voor zorgen dat ze her en der worden geplaatst. Zo maak je het jezelf gemakkelijk en kun je je richten op waar jij goed in bent. Besteed je online marketing dus beter uit aan een bedrijf dat er verstand van heeft, want dan weet je tenminste zeker dat het goed gebeurt en bovendien niet meer tijd kost dan nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *