Rijlessen Zoetermeer

Rijles

 

Is het tijd om te gaan beginnen met het nemen van rijlessen? De eerste keer rijden kan best wel spannend zijn. Leren rijden is vaak best wel een proces. Het verschilt erg per persoon hoe soepel dit proces zal verlopen, ook is dit afhankelijk van hoe goed je rij instructeur jou instrueert. Ben je op zoek naar een school voor rijlessen in Zoetermeer en ben je benieuwd wat je van rijlessen kan verwachten? Lees dan vooral verder.

 

Introductieles 

 

De eerste les zal altijd een introductieles zijn. Je maakt dan kennis met je instructeur en gaat voor de eerste keer rijden. Je wordt gehaald van huis met de auto en mag dan gelijk achter het stuur gaan zitten. Je gaat dan vanaf je huis rijden naar een rustige plek buiten de stad om je eerste rondje te gaan rijden. Wees niet bang, de instructeur kan altijd ingrijpen als dat nodig is. 

 

Lessen

 

Stel dat het goed klikt met je instructeur tijdens je introductieles dan is het tijd om te gaan beginnen met lessen. Je instructeur zal na de eerste les eventueel al kunnen inschatten hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Meestal begin je met een standaard pakket met een bepaald aantal lessen. Sommige mensen hebben hier genoeg aan en anderen hebben hierna meer lessen nodig. Zo zijn er mensen die na twintig uur rijden al af mogen rijden en mensen die ruim vijftig lessen nodig hebben.

 

Afrijden

 

Als je het auto rijden goed onder die knie hebt is het tijd om te gaan afrijden. Het afrijden plan je vaak al best ver van te voren in, omdat het vaak al snel vol zit bij het CBR. Het afrijden kan best wel spannend zijn. Het duurt ongeveer een halfuurtje waarin je een stuk gaat rijden en een aantal speciale verrichtingen gaat doen. Als alles goed is gegaan, heb je je rijbewijs in de pocket en kan je gaan beginnen met rijden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *